Bublice s domaćim kvascem

Bublice s domaćim kvascem

Osnova za ovaj recept su mi bile moje kiflice koje uvijek uspiju, ali sam htjela da budu s domaćim kvascem i da ih ne punim. Rezultat je stvarno odličan. Hrskavo izvana, meko i pahuljasto unutra, ma super. I ružmarin ispadne fino hrskav i dobro ide u ovoj kombinaciji.

SASTOJCI:

  • 1 Predtijesto s bijelim brašnom
  • 1 dl toplog mlijeka
  • 500 g glatkog brašna
  • 3 prstohvata soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl ulja
  • 1 jaje za premaz

PRIPREMA:

  • Večer prije napraviti predtijesto s bijelim brašnom
  • Pomiješati brašno i prašak za pecivo
  • Dodati ulje, sol, vrhnje i toplo mlijeko
  • Dodati predtijesto i zamijesiti tijesto kuhačom. Dovoljno je par minuta samo da se svi sastojci dobro pomiješaju
  • Ostaviti pola sata da se diže na toplom mjestu, pokriveno mokrom krpom
  • Premijestiti rukama i ostaviti 1 sat na toplom
  • Premijestiti rukama i ostaviti 1 sat na toplom
  • Razdijeliti tijesto na 4 jednaka dijela.
  • Odvajati dio po dio i raditi bublice koje stavljati u protvan na papir za pečenje malo odvojene
  • Ako želite hrskavije više ih odvojite jer će nabubriti
  • Premažite ih jajetom i po vrhu im zabodite malo ružmarina (ako volite)
  • Ostaviti sat vremena na toplom
  • Ugrijati pećnicu na 180°C s ventilatorom
  • Staviti bublice u ugrijanu pećnicu i peći 20-30 min, ovisi koliko volite da su pečene
  • Jesti tople 🙂

SAVJETI I TRIKOVI:

  • Predtijesto krenem raditi večer prije i držim ga dok nije vrijeme da krenem raditi bublice
  • Najbolje je napraviti si vremenski plan kad želite da su bublice pečene i ovisno o tome krenuti s pripremom tijesta
  • Termin “diže na toplom mjestu” – upaliti pećnicu na 50°C na par minuta i ugasiti. Unutra onda staviti tijesto da se diže prekriveno mokrom krpom ili u zdjeli s poklopcem

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *