Džem od borovnica

Džem od borovnica

Ovo je stvarno jako jednostavan džem koji se može pripremiti od svježih ili smrznutih borovnica. Bez šećera i bez konzervansa, samo borovnice, med i sok od limuna.

Okruglice od smokava i naranče

Okruglice od smokava i naranče

Jedan tipičan recept koji me mirisom podsjeća na dane oko Božića. Vrlo jednostavan za pripremu i može dugo stajati u prohladnoj prostoriji (ako uspiju preživjeti).

Košarice s kremom od vanilije i jagodama

Košarice s kremom od vanilije i jagodama

Vrlo lagan i prozračan desert kao stvoren za ljetne dane. Kombinacija je mog omiljenog “listanog” tijesta by Mrvica i kreme od vanilije. Ovaj put sam koristila jagode jer im je bila sezona. Mogu se kombinirati s bilo kojim voćem

Panna cotta sa slanim pistacijama

Panna cotta sa slanim pistacijama

Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za panna cottu koji možete kombinirati s raznim preljevima. ALI jednom kad probate ovu foru s pistacijama rijetko ćete koristiti neki drugi 🙂

Fritule s ricottom

Fritule s ricottom

Ove fritule su također vrlo jednostavne i brze. Za njih vam treba malo više od 30 minuta. Jedini problem je što nestanu jednako brzo kao što se i rade :-). Ono zbog čega su mi ove posebno dobre je što su vrlo hrskave izvana, a iznutra ostanu prozračne i sočne.

Pavlova koja uvijek uspije

Pavlova koja uvijek uspije

Prvi put sam domaću Pavlovu probala kod šogorice Ivane. Oduvijek sam ljubitelj puslica i tih raznih kora od bjelanjaka, ali nikako da mi uspiju kako treba. Sa strahom sam prionula na izradu i dogodilo se čudo i uspjela je savršeno. Ono što je još bolje je da svaki put bude jednako savršena. Svi koji su je imali priliku probati slažu se s tim.

Fritule

Fritule

Ove fritule su jednostavne, a fine prozračne i sočne. Naravno, najbolje su kad su još malo tople… Moji dečki ih vole prerezane i napunjene Nutellom, a meni je draži pekmez od naranče ili mandarine. A idu dobro i same…

Rolice s kremom od vanilije

Rolice s kremom od vanilije

Kao jedan od Božićnih poklona dobila sam domaće rolice od listanog tijesta. Poklon kao stvoren za mene. Rolice su neutralne i mogu se puniti slanim ili slatkim. Ovaj put sam se ipak odlučila za slatko i moju omiljenu kremu od vanilije…

Medenjaci

Medenjaci

Oduvijek obožavam medenjake, ali do ovog recepta nisam bila fan domaćih jer su mi bili nekako pretvrdi i presuhi. Ovi su mi najbolji odmah kad se ispeku, dok su još topli, jer su fantastično meki i fini. Koricu naranče sam dodala u jednom trenutku i sad ih rijetko radim bez nje. Baš im daje “ono nešto”

Arancini

Arancini

Kad je sezona domaćih naranči treba iskoristiti finu koru i napraviti arancine. Nije to uopće tako teško kao što se na prvu čini. Jednom kad probate vidjet ćete da je u stvari vrlo jednostavno. Malo traje, ali guštate u njima dugo vremena. Pa krenimo redom…..

Američki keksići

Američki keksići

Drago mi je da sam naučila raditi ove keksiće jer uvijek više volim da moji dečki jedu domaće nego kupovne. Ne izgledaju uvijek baš jednako lijepo kao kupovni, ali okus je izvrstan.

Paprenjaci

Paprenjaci

Priča je počela kad je G. davnih dana donio jedan paprenjak koji je dobio na letu za nešto. Hrskav, papren, odlično začinjen, ma mmmmmmm…. I onda je krenulo istraživanje i testiranje recepata. Svi koji su ih probali mi kažu da je recept sada odličan. Samo mi još fale kalupi….

Raspuknutići

Raspuknutići

Meni su jedni od najdražih keksića koje pečem u prosincu. Puno sam ih ispekla i puno eksperimentirala s njima, ali nikad se ništa nije bacilo. Bez naranče, s narančom. Razne vrste šećera u prahu… ma svašta… još me očekuje eksperiment s brašnom od rogača… stay tunned

Kiflići by Mrvica

Kiflići by Mrvica

Kad sam prvi put vidjela ovaj recept bila sam vrlo neodlučna. A onda se dogodilo da imam goste i da nemam puno vremena za pripremiti nešto. I dogodila se ljubav prema ovom tijestu. Testiranjem sam malo promijenila originalni recept i smanjila maslac, a dodala malo soli u tijesto i eto ga – zvijezda je rođena…

Mafini s višnjama

Mafini s višnjama

Svatko od nas ima barem neku dragu osobu koja ne smije konzumirati gluten. To naravno ne znači da ne voli slatko i da na rođendanima mora jesti rižine kekse. Zato je ovaj recept divan. Ne volim ga zvati “zdravim” jer to mnoge odmah asocira na nešto neukusno :-). Prvo im dajte da probaju, a onda objasnite.

Torta od jagoda

Torta od jagoda

Recept za biskvit je skroz jednostavan. Takav je radila još i moja baka. Ja sam mu dodala malo praška za pecivo i arome vanilije, ali to je to. Biskviti su jednostavna, ali osjetljiva bića. Vole sobnu temperaturu, ne vole otvaranja pećnice. Vole se lijepo ohladiti…

Krafne

Krafne

Kod nas doma krafne su dobrodošle cijele godine. Možda su najbolje prvi dan i tople, ali izvrsno idu i slijedeće dane dok ih ima. Uz kavu, mlijeko, za doručak, desert, večeru… Ne punim ih nego si svi po želji uzimaju što im paše, a skroz su u redu i bez nadjeva. Kao i obično, godinama se štreberski držim recepta i to je to.