Kelj s pireom

Kelj s pireom

Ako ne volite klasičan kelj u obliku variva ovo je odličan izbor. Jeftino i jednostavno jelo koje stignete spremiti kad dođete s posla. Sasvim je okej i za slijedeći dan.

SASTOJCI:

  • 400 g krumpira
  • 1 srednji luk
  • 1 žlica sjeckanog ružmarina
  • 100 g slanine narezane na prutiće
  • 500 g narezanog kelja
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica senfa
  • Malo svježe mljevenog papra

PRIPREMA:

  • Nasjeckati luk, ružmarin i kelj. Oguliti i narezati krumpire i staviti ih u posoljenu vodu.
  • Popržiti slaninu u suhoj tavi i dodati luk i ružmarin. Ako ima viška masnoće odvaditi višak i iskoristiti negdje drugdje 😊
  • Pirjati dok luk ne postane staklast
  • Dodati nasjeckani kelj i pirjati otprilike 15-20 minuta (kelj bi trebao ostati malo hrskav)
  • Staviti kuhati krumpire. Kuhati dok ne postanu mekani, otprilike 15 minuta
  • Ugrijati mlijeko. Ocijediti i zgnječiti krumpire i dodati ugrijano mlijeko i maslac. Malo popapriti.
  • Dobro izmiješati u pire.
  • Dodati pirjani kelj i žlicu senfa i još jednom dobro promiješati. Po potrebi dodati još malo papra.
  • Poslužiti kao prilog pečenim kobasicama, faširancima ili nekom drugom mesu.

SAVJETI I TRIKOVI:

  • Ja koristim svoj domaći senf pa preporučam da se stavi neki koji je više rustikalan, a ne onaj najobičniji glatki senf
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *