Kiflići by Mrvica

Kiflići by Mrvica

Kad sam prvi put vidjela ovaj recept bila sam vrlo neodlučna. A onda se dogodilo da imam goste i da nemam puno vremena za pripremiti nešto. I dogodila se ljubav prema ovom tijestu. Testiranjem sam malo promijenila originalni recept i smanjila maslac, a dodala malo soli u tijesto i eto ga – zvijezda je rođena…

Sastojci:

  • 200 g svježeg kravljeg sira (po mogućnosti domaćeg)
  • 150 g maslaca
  • 200 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • pekmez od marelice (ili bilo kakav drugi kakav imate u frižideru)
  • šećer u prahu (par žlica)

Priprema:

  • Pomiješajte brašno, sir i maslac pa zamijesite rukama u glatko tijesto
  • Ostaviti tijesto da se 1 sat odmori u frižideru (može i duže, čak i preko noći)
  • Podijeliti na 2 dijela, razvaljati na pobrašnjenoj površini i izrezati četverokute
  • Punite pekmezom i zarolajte u kiflice.
  • Stavite na papir za papir za pečenje (meni je išlo u 2 ture i pekla sam jednu po jednu)
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 185 stupnjeva cca 20-22 min tj. dok ne porumene po vašem ukusu
  • Još tople uvaljajte u šećer u prahu

Savjeti i trikovi:

  • Obzirom da je tijesto neutralno može se pripremati i kao slana verzija ili kao krekeri i u tom slučaju ih posolite, pospite sjemenkama, …..
  • Ovo tijesto koristim i kad želim napraviti košarice od “lisnatog tijesta” jer se stvarno krasno lista


Leave a Reply

Your email address will not be published.