Američki keksići

Američki keksići

Drago mi je da sam naučila raditi ove keksiće jer uvijek više volim da moji dečki jedu domaće nego kupovne. Ne izgledaju uvijek baš jednako lijepo kao kupovni, ali okus je izvrstan.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 90 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • mali prstohvat soli
  • 1 žlica kakao praha (mogu i 2 ako želite da su tamniji)
  • 270 g narezane čokolade za kuhanje

Priprema:

  • Nasjeckajte čokoladu
  • Stavite pećnicu da se grije na 180°C
  • Električnim mikserom miješajte maslac, šećer i vanilin šećer dok se sastojci ne spoje, a maslac postane kremast.
  • Dodajte jaja i nastavite miješati.
  • Brašno izmiješajte s praškom za pecivo, kakaom i soli pa ga malo pomalo umiješajte u smjesu od maslaca cijelo vrijeme miješajući mikserom.
  • Miješajte tako dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
  • Ako nemate onaj veliki mikser vjerojatno ćete trebati dovršiti kuhačom jer postane prilično gusto.
  • Dodajte nasjeckanu čokoladu i ručno umijesite u tijesto da postane kompaktno.
  • Podijelite tijesto na 2 dijela jer je ova smjesa taman za 2 ture po 20-25 keksića
  • Žličicom ili prstima grabite hrpice smjese, među dlanovima oblikujte kuglice, spljoštite ih i stavljajte na lim za pečenje koji ste obložili papirom.
  • Vodite računa o udaljenosti među keksićima jer će rasti tokom pečenja.
  • Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 13 minuta
  • Dok pečete prvu turu taman složite drugi protvan.
  • Pečene kekse izvadite iz pećnice, ohladite ih i čuvajte u zatvorenoj kutiji do posluživanja.
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *