Arancini

Arancini

Kad je sezona domaćih naranči treba iskoristiti finu koru i napraviti prave domaće arancine. Nije to uopće tako teško kao što se na prvu čini. Jednom kad probate vidjet ćete da je u stvari vrlo jednostavno. Malo traje, ali guštate u njima dugo vremena. Cijenu da i ne spominjemo. Pa krenimo redom…..

Sastojci:

  • 200 g narančine korice (nakon sušenja)
  • 2 dl vode
  • 120 g šećera
  • malo šećer i vanili šećera za posipavanje

Priprema:

  • Korice naranče namočite preko noći. Nekoliko puta promijenite vodu.
  • Narežite na tanke trakice, stavite na rešetku i ostavite sušiti na zraku 3-4 sata
  • Izvažite korice i prilagodite količine šećera i vode
  • Stavite 1,5 dl vode i korice u široku neprijanjajuću tavu
  • Nakon pojave prvih mjehurića kuhajte na srednjoj vatri 15 min, povremeno promiješajte.
  • Dodajte šećer i 0,5 dl vode i kuhajte 15 min. Povremeno promiješajte.
  • Sad postaje interesantno pa pazite.
  • Kuhajte slijedećih 3-5 min stalno miješajući. Tu će se dogoditi sušenje (vidjet ćete bijele tragove u tavi i osjetiti kako je postalo grubo kod miješanja) i to je to.
  • Prebacite korice na papir za pečenje koji ste posuli jednom žlicom šećera i pola žlice vanili šećera
  • Promiješajte i ostavite da se suši na zraku dan-dva

Savjeti i trikovi:

  • Koristite samo naranče za koje znate da su domaće i netretirane
  • Najbolje je kad pojedete naranču oguljenu koricu spremiti u vrećicu u škrinju. I kad skupite 3 imate za jednu turu otprilike 🙂
  • Kad se arancini malo osuše na zraku ja ih stavim u zamrzivač jer tako mogu trajati, a odlični su tako hladni
  • Ista stvar se može napraviti s mandarinama, grejpom i limunom.
Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Arancini”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *