Moja Francuska salata

Vjerujem da za Francusku svatko ima svoj recept ili bolje rečeno svatko ju radi na svoj način. Ovu sam upoznala kad ju je kolegica donijela na posao, a radila ju je gospođa Ankica. Od tada ju radim samo na taj način. Sastojaka se držim okvirno, ovisno koju količinu trebam ili u nekim slučajevima koliko čega imam. Nikad mi se nije dogodilo da ne uspije. Kad znam da će se jako brzo pojesti koristim svoju domaću majonezu.
Sastojci:
- 0,5 kg mrkve (svježe)
- 0,5 kg graška (svježi ili smrznuti)
- 120 g kiselih krastavaca
- 6 jaja
- 250 g kukuruza iz limenke
- 0,5 staklenke (one velike) majoneze
- 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
Priprema:
- Jaja stavite u hladnu vodu i kad zakuhaju kuhajte ih 10 min, ocjedite i ostavite da se ohlade
- Mrkvu ogulite, narežite na četvrtine i skuhajte u posoljenoj vodi (otprilike pola sata)
- Nakon 20 minuta dodajte grašak, kad zakuha kuhajte ga još 10 minuta
- Ohladite i nasjeckajte mrkvu na sitne komadiće
- Ocijedite kukuruz, nasjeckajte krastavce na sitne kockice
- Nasjeckajte peršin
- Jaja narežite na male kockice (ja koristim onu spravicu sa žicom)
- Pomiješajte sve zajedno, dodajte majonezu i dobro promješajte.
- Probajte pa možete dosoliti ako je potrebno ili dodati malo octa od krastavaca ako vam odgovara



