Moja Francuska salata

Moja Francuska salata

Vjerujem da za Francusku svatko ima svoj recept ili bolje rečeno svatko ju radi na svoj način. Ovu sam upoznala kad ju je kolegica donijela na posao, a radila ju je gospođa Ankica. Od tada ju radim samo na taj način. Sastojaka se držim okvirno, ovisno koju količinu trebam ili u nekim slučajevima koliko čega imam. Nikad mi se nije dogodilo da ne uspije. Kad znam da će se jako brzo pojesti koristim svoju domaću majonezu.

Sastojci:

  • 0,5 kg mrkve (svježe)
  • 0,5 kg graška (svježi ili smrznuti)
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 6 jaja
  • 250 g kukuruza iz limenke
  • 0,5 staklenke (one velike) majoneze
  • 2 žlice sjeckanog svježeg peršina

Priprema:

  • Jaja stavite u hladnu vodu i kad zakuhaju kuhajte ih 10 min, ocjedite i ostavite da se ohlade
  • Mrkvu ogulite, narežite na četvrtine i skuhajte u posoljenoj vodi (otprilike pola sata)
  • Nakon 20 minuta dodajte grašak, kad zakuha kuhajte ga još 10 minuta
  • Ohladite i nasjeckajte mrkvu na sitne komadiće
  • Ocijedite kukuruz, nasjeckajte krastavce na sitne kockice
  • Nasjeckajte peršin
  • Jaja narežite na male kockice (ja koristim onu spravicu sa žicom)
  • Pomiješajte sve zajedno, dodajte majonezu i dobro promješajte.
  • Probajte pa možete dosoliti ako je potrebno ili dodati malo octa od krastavaca ako vam odgovara
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *