Grenadir marš
Ovo jelo čudnog imena moja baka pa tako i mama nikad nisu pripremale i zato sam ga upoznala tek kad je suprug poželio da to pripremim. Moram priznati da sam bila potpuno začuđena tom kombinacijom 2 ugljikohidrata. Prihvatila se tražilice što je dodatno unijelo komplikacije jer ja to nikad nisam vidjela i nisam znala što očekivati. Sklepala sam neki svoj recept koji se pokazao kao vrlo uspješan.
Sastojci za 2 osobe:
- 0,5 kg krumpira
- 80 g suhe tjestenine (ili svježe tijesto od 1 velikog jaja)
- 1 veći luk
- 50 g špeka ili pancete-sitno narezano
Priprema:
- Staviti kuhati krumpir u ljusci
- Špek popržiti i nasjeckati
- U tavu dodati nasjeckani luk i karamelizirati dok nije smeđ
- Kad je luk pri kraju staviti kuhati tjesteninu
- Oguliti krumpire i narezati na ploške
- U luk dodati špek i krumpir, dobro promiješati i malo usitniti krumpir
- Nakon par minuta popapriti i posoliti po potrebi
- Dodati tjesteninu i još par minuta zajedno promiješati
- Poslužiti uz zelenu salatu