Grenadir marš

Grenadir marš

Ovo jelo čudnog imena moja baka pa tako i mama nikad nisu pripremale i zato sam ga upoznala tek kad je suprug poželio da to pripremim. Moram priznati da sam bila potpuno začuđena tom kombinacijom 2 ugljikohidrata. Prihvatila se tražilice što je dodatno unijelo komplikacije jer ja to nikad nisam vidjela i nisam znala što očekivati. Sklepala sam neki svoj recept koji se pokazao kao vrlo uspješan.

Sastojci za 2 osobe:

  • 0,5 kg krumpira
  • 80 g suhe tjestenine (ili svježe tijesto od 1 velikog jaja)
  • 1 veći luk
  • 50 g špeka ili pancete-sitno narezano

Priprema:

  • Staviti kuhati krumpir u ljusci
  • Špek popržiti i nasjeckati
  • U tavu dodati nasjeckani luk i karamelizirati dok nije smeđ
  • Kad je luk pri kraju staviti kuhati tjesteninu
  • Oguliti krumpire i narezati na ploške
  • U luk dodati špek i krumpir, dobro promiješati i malo usitniti krumpir
  • Nakon par minuta popapriti i posoliti po potrebi
  • Dodati tjesteninu i još par minuta zajedno promiješati
  • Poslužiti uz zelenu salatu
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *