Jetrica s batatom

Jetrica s batatom

Volite pileća jetrica i volite batate? Ovo je odlična prilika da svoje omiljene sastojke spojite u jedno jelo. Koje se lako i brzo pripremi kad stignete s posla. Malo začinskog bilja na vrhu pa još i lijepo izgleda.

Sastojci za 2 osobe:

  • 400 g pilećih jetrica
  • 350 g narančastog batata
  • 1 luk
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 20 ml soja sosa
  • 1 žlica sjeckanog svježeg ružmarina
  • Svježe začinsko bilje za posluživanje (peršin, origano, majčina dušica…)

Priprema:

  • Jetrica narežite na veće komade, a batat na kockice 1x1cm
  • U plastičnu posudu ili dublji tanjur stavite soja sos, sjeckani ružmarin i pola količine maslinovog ulja
  • Dodajte jetrica i ostavite u frižideru da se marinira par sati
  • Na ostatku maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk (5 min) pa dodajte batat i pirjajte 10 minuta poklopljeno
  • Dok se pirja po potrebi dodajte par žlica vode
  • Dodajte 1 dl vina i pirjajte otklopljeno 5 minuta
  • Popaprite, poklopite i pirjajte dok batat ne omekša (pazite da ne omekša previše i izgubi oblik)
  • Izvadite iz tave i stavite na toplo (jednostavno tanjur poklopite nekim poklopcem)
  • Tavu zagrijte na jakoj vatri, ubacite jetrica s marinadom i pirjajte otprilike 3 minute (samo da jetrica prestanu biti ružičasta)
  • Dodajte batat i pirjajte još 3 minute
  • Poslužite toplo, a po vrhu stavite svježe začinsko bilje

Savjeti i trikovi:

  • Ja gotovo nikad ne mariniram jetrica par sati jer nemam vremena 🙂 🙂 Uglavnom prvo njih stavim marinirati, a onda radim sve ostalo pa su u prosjeku nekih sat vremena u marinadi na sobnoj temperaturi.
  • Najčešće koristim limunski timijan, ali moj suprug je svježi origano proglasio kao najbolju kombinaciju
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *