Kozice s batatom i avokadom

Kozice s batatom i avokadom

Ova kombinacija je odlična i osvježavajuća. Još kad bi kozice dolazile očišćene bilo bi još jednostavnije. Preporučam kupovinu onih krupnijih. Brže se čiste :-). Ovu kombinaciju možete napraviti i u mesnoj varijanti tako da kozice zamijenite tanko rezanim steakom.

Sastojci:

  • 1 veliki narančasti batat ili nekoliko manjih – cca 20 šnitica, ovisno o broju i veličini kozica
  • 400g kozica – 10-20 kozica ovisno o veličini
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica začina (mljeveni korijander, mljeveni kim, dimljena paprika, mljevena ljuta papričica)
  • Guacamole od 1 avokada
  • 2 žlice peršuna i/ili korijandera

Priprema:

  • Stavite pećnicu da se grije na 200°C.
  • Odrežite krajeve od batata i ogulite ga.
  • Izrežite batat na šnite debljine malo manje od 1 cm. Jedan veliki batat trebao bi dati oko 10 komada.
  • Stavite šnite na papir za pečenje na lim za pečenje.
  • Po vrhu poprskajte maslinovim uljem i pospite ih polovicom začina.
  • Pecite na 200°C oko 30 minuta (više ili manje, ovisno o veličini komada).
  • Kad je ostalo još 10 minuta, stavite pirjati kozice na maslinovo ulje i začinite preostalim začinima.
  • Nakon što batati lijepo porumene, izvadite ih iz pećnice.

Guacamole:

  • 1 avokado (zreli) – izgnječen vilicom
  • 1/2 limete – koru naribati i iscijediti sok
  • 1 žlica sitno sjeckanog običnog luka ili ljutike
  • malo mljevenog papra
  • sve sastojke pomiješati i po potrebi (ili želji) dodati i malo više soka od limete

Posluživanje:

  • Stavite na batat žlicu guacamolea, a zatim 1 ili 2 kozice ovisno o veličini
  • Po želji – ukrasite peršunom i/ili korijanderom.
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *