Slana torta od tosta by Đurđa

Možda na prvu popis sastojaka zvuči komplicirano, ali nije strašno. Prednost joj je što se napravi večer prije fešte i ne morate se dalje brinuti. Samo je u trenutku posluživanja izvadite i eto odličnog sočnog priloga plati s narescima…
Svi sastojci:
• 9 šnita mekog intergralnog tosta
• 1 kiselo vrhnje (crveno)
• 2 dl majoneze
• 2 tvrdo kuhana jaja
• 2 kisela krastavaca srednje veličine – sitno naribana
• 2 žlice ketchupa
• 20 dkg šunke (pureće ili meke druge kakvu volite) – naribati ili narezati na sitne komadiće
• 10 dkg tvrdog sira (edamer, gouda ili drugi koji volite)
• Origano, papar po okusu
Priprema:
• Pomiješati vrhnje i majonezu i razdijeliti na 3 dijela
• u 1. dio – dodati jaja i kisele krastavce
• u 2. dio – dodati ketchup, origano, papar i šunka
• u 3. dio – dodati svježi sir
Slaganje :
• Odabrati posudu u koju vam lijepo stanu 3 šnite tosta (mogu se i prerezati po potrebi)
• Posložiti tost na dno
• Staviti 1. dio kreme
• Ponoviti 3 tosta
• Staviti 2. dio kreme
• Ponoviti 3 tosta
• Staviti 3. dio kreme
• Po vrhu naribati tvrdi sir
• Ostaviti u hladnjaku barem 12 sati prije posluživanja