PAŠTETA OD TUNE
Ovu paštetu radim godinama iako to ne činim često. Uglavnom kad mi dolaze gosti ili kad je neka fešta. Najbolje se slaže s domaćim raženim kruhom ili prepečenim bijelim. Zahvalna je i može stajati nekoliko dana u frižideru.
Sastojci:
- 0,5 vrećice ribanog parmezana (Ribanac)
- 3 žlice majoneze
- 3 konzerve tune (komadi ili fileti)
- 1 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice senfa
- 3 žlice naribanih kiselih krastavaca
- 2 žlice nasjeckanih kapara
- 2-3 žlice finog maslinovog ulja
- Svježe mljeveni biber
Priprema:
- Tunu ocijedite od ulja ili vode
- Pomiješajte majonezu, vrhnje i senf
- Dodajte ribani parmezan, naribane krastavce i nasjeckane kapare
- Dobro promiješajte i dodajte tunu i samljeveni biber
- Dodajte maslinovo ulje, dobro promiješajte
- Ohladite u frižideru par sati prije posluživanja
Trikovi i savjeti:
- Ja kombiniram žlicu svog domaćeg senfa i žlicu ljutog senfa od Volim ljuto
- Ponekad umjesto tune koristim skušu ili radim kombinaciju tuna+skuša
- U originalnom receptu nisu išle kapare i maslinovo ulje pa ako ih ne volite možete ih preskočiti, ali povećajte količinu krastavaca
- Kad imam svježa domaća jaja umjesto kupovne koristim svoju domaću majonezu