PAŠTETA OD TUNE

PAŠTETA OD TUNE

Ovu paštetu radim godinama iako to ne činim često. Uglavnom kad mi dolaze gosti ili kad je neka fešta. Najbolje se slaže s domaćim raženim kruhom ili prepečenim bijelim. Zahvalna je i može stajati nekoliko dana u frižideru.

Sastojci:

  • 0,5 vrećice ribanog parmezana (Ribanac)
  • 3 žlice majoneze
  • 3 konzerve tune (komadi ili fileti)
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice senfa
  • 3 žlice naribanih kiselih krastavaca
  • 2 žlice nasjeckanih kapara
  • 2-3 žlice finog maslinovog ulja
  • Svježe mljeveni biber

Priprema:

  • Tunu ocijedite od ulja ili vode
  • Pomiješajte majonezu, vrhnje i senf
  • Dodajte ribani parmezan, naribane krastavce i nasjeckane kapare
  • Dobro promiješajte i dodajte tunu i samljeveni biber
  • Dodajte maslinovo ulje, dobro promiješajte
  • Ohladite u frižideru par sati prije posluživanja

Trikovi i savjeti:

  • Ja kombiniram žlicu svog domaćeg senfa i žlicu ljutog senfa od Volim ljuto
  • Ponekad umjesto tune koristim skušu ili radim kombinaciju tuna+skuša
  • U originalnom receptu nisu išle kapare i maslinovo ulje pa ako ih ne volite možete ih preskočiti, ali povećajte količinu krastavaca
  • Kad imam svježa domaća jaja umjesto kupovne koristim svoju domaću majonezu
Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *