Senf

Toliko mi je odličan da do sad uopće nisam eksperimentirala s promjenama sastojaka. Uspio je svaki put do sada, traje u frižideru dok se ne potroši, ide u majonezu, ma vrhunski je…. A stvarno je jednostavno, nikad više nećete trebati kupovni senf s aditivima i tko zna s čime još.
Sastojci:
- 100 g žuti prah goruščice
- 50 g žutih zrna goruščice
- 50 g smeđih sjemenki goruščice
- 1 dl vina (Pinot, graševina,….)
- Dobar cug vinjaka/konjaka
- 120 ml domaćeg jabučnog octa
- 120 ml vode
- Pola žličice soli
Upute za pripremu:
- Preko noći namočiti sjemenke goruščice u 1 dl vina
- Sve ostale sastojke stavite u jednu posudu i sjedinite štapnim mikserom
- Dodati pola namočenih sjemenke i još malo miksati
- Dodati ostatak sjemenki i još malo par puta zavrtiti tako da vam ostane dio sjemenki čitav
Savjeti i trikovi:
- Goruščicu (sjemenke i prah) možete nabaviti u Harissi ili nekom sličnom dućanu sa začinima
- Sjemenke se nekad mogu naći i u običnim većim dućanima, ali prah nikad nisam vidjela

2 thoughts on “Senf”