Senf

Senf

Toliko mi je odličan da do sad uopće nisam eksperimentirala s promjenama sastojaka. Uspio je svaki put do sada, traje u frižideru dok se ne potroši, ide u majonezu, ma vrhunski je…. A stvarno je jednostavno, nikad više nećete trebati kupovni senf s aditivima i tko zna s čime još.

Sastojci:

  • 100 g žuti prah goruščice
  • 50 g žutih zrna goruščice
  • 50 g smeđih sjemenki goruščice
  • 1 dl vina (Pinot, graševina,….)
  • Dobar cug vinjaka/konjaka
  • 120 ml domaćeg jabučnog octa
  • 120 ml vode
  • Pola žličice soli

Upute za pripremu:

  • Preko noći namočiti sjemenke goruščice u 1 dl vina
  • Sve ostale sastojke stavite u jednu posudu i sjedinite štapnim mikserom
  • Dodati pola namočenih sjemenke i još malo miksati
  • Dodati ostatak sjemenki i još malo par puta zavrtiti tako da vam ostane dio sjemenki čitav

Savjeti i trikovi:

  • Goruščicu (sjemenke i prah) možete nabaviti u Harissi ili nekom sličnom dućanu sa začinima
  • Sjemenke se nekad mogu naći i u običnim većim dućanima, ali prah nikad nisam vidjela
Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Senf”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *